Hae:
Etusivu » METSO on vapaaehtoista suojelua » METSOn tuloksia

METSOn tuloksia

Näillä sivuilla voit tutustua METSOn tähänastisiin tuloksiin taulukoina, kuvina ja karttoina. Esillä on tietoa METSOn etenemisestä sekä valtakunnallisesti että aluetasolla.

 
 
 


METSO-ohjelma etenee tasaisesti kohti tavoitteitaan. Vuoteen 2025 mennessä uusia suojelualueita tullaan perustamaan 96 000 hehtaaria.  Talousmetsissä turvataan ympäristötukikohteina sekä luonnonhoitohankkeissa 82 000 hehtaaria.

Myös valtion maita suojellaan: Metsähallituksen talousmetsiä on jo suojeltu METSOssa 23 000 hehtaaria. METSOn ansiosta uusia luonnonsuojelualueita ja ympäristötukikohteita tullaan perustamaan useita tuhansia eri puolille maata pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

METSOn etenemisestä ja tavoitteiden toteutumisesta saat tietoa myös vuosittaisista METSO-tilannekatsauksista sekä väliarvioista. Ohjelman seuraava väliarvio tehdään vuonna 2016.

Tilannekatsaukset sekä väliarviot löytyvät Esitteet ja julkaisut –sivulta.

METSO-kohteet ovat hyvin monenlaisia metsäalueita. Yksityiset suojelualueet ja ympäristötukikohteet voivat olla pieniä muutaman hehtaarin alueita.

Keskimääräinen suojeltu metsäkohde on noin kymmenen hehtaarin laajuinen. METSO-kohde voi olla yhtä elinympäristötyyppiä tai sisältää vaihtelevasti useita elinympäristöjä. Useimmat METSO-metsät ovat vanhaa runsaslahopuustoista kangasmetsää.

Millaiselta METSO näyttää, millaisia ovat METSOn turvaamat metsät? Voiko METSO-metsään mennä? Näihin kysymyksiin saat lisätietoa METSO-kohteiden esittelystä.

Lue lisää METSO-kohteista.