Hae:
Etusivu » Hyvä metsänomistaja,

Hyvä metsänomistaja,

löytyykö metsästäsi arvokkaita elinympäristöjä? Haluatko säilyttää ne ja saada korvausta suojelusta? Oletko kiinnostunut metsäluonnonhoidosta tai kunnostuksesta? Metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa vaihtoehtoja, joiden avulla voit suojella metsääsi ja hoitotoimilla lisätä sen luonnonarvoja. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa METSO-ohjelman Sinulle tarjoamista vaihtoehdoista.

Metsien monimuotoisuuden suojelu on täysin vapaaehtoista. Sinulla on mahdollisuus valita erilaisista suojeluvaihtoehdoista omien tavoitteittesi mukaan. Voit suojella metsäsi monimuotoisuutta määräaikaisesti vähintään 10 vuoden ajan, jonka jälkeen päätät itse kohteen jatkokäytöstä. Tai voit tehdä sopimuksen yksityisestä suojelualueesta, jolloin alue säilyy omassa omistuksessasi. Halutessasi voit myydä metsäkohteesi valtiolle pysyvään suojeluun. Myös kohteen hoidosta voi saada valtiolta korvausta.

Sivuilta löydät tietoa METSO-kohteen luonnonhoitomahdollisuuksista sekä siitä, miksi METSO on maanomistajalle hyvä tulonlähde. Voit myös tutustua muiden metsänomistajien tarinoihin. MINUN METSOni tarinapankissa metsänomistajat kertovat kokemuksistaan.

Jos haluat selvittää, onko metsässäsi luonnoltaan arvokkaita kohteita suojeltavaksi, ota rohkeasti yhteyttä alueesi METSO-yhdyshenkilöihin metsäkeskuksessa tai Ely-keskuksessa.

Yhteydenotto tapahtuu kätevimmin metsänomistajan yhteydenottolomakkeella.

Yhteydenottoosi vastataan ja METSO-yhdyshenkilöt ELY- tai metsäkeskuksesta ottavat sinuun yhteyttä. Myöhemmin  METSO-yhdyshenkilöt tarkastavat metsästäsi löytyvät arvokkaat elinympäristöt sekä kertovat niiden suojelumahdollisuuksista ja korvauksista.

Sinä itse päätät, mikä vaihtoehdoista soveltuu metsääsi parhaiten.

TERVETULOA METSON PARIIN!