Tulosta
 

Syyskuu 2012

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 12
Terveempien talojen kaupparatsuna

Ohjelmapäällikön hommaan ryhtyvä ei ensisijaisesti ajattele reissaavansa loputtomasti tien päällä tai kiskoilla. Tähän mennessä on matkamittariin kertynyt kuitenkin jo kymmeniä tuhansia kilometrejä erilaisissa liikennevälineissä. Tuntuu, että talkoiden ilosanomaa terveemmästä rakennuskannasta on viety joka niemen notkoon ja saarelmaan, mutta silti varsinainen urakka on vasta alkamassa. Nyt haastamme jokaisen suomalaisen mukaan talkoisiin ja pitämään parempaa huolta kodeistaan ja taloistaan.

Lue pääkirjoitus.
KAS – korjaushankkeiden hallinta helpottuu!Korjaushankkeiden prosessinhallintaan on nyt valmistunut uusi, käytännönläheinen arviointi- ja seurantalomake KAS, joka kokoaa hankkeen perustiedot yhteen paikkaan. Yhtenäinen tieto selkeyttää vastuunjakoa ja vähentää tietokatkoksia, jolloin korjaushankkeen epäonnistumisen riski pienenee. Uusi lomake on vapaasti ladattavissa verkosta.

Lue lisää »

Mitä kuuluu TOXTESTille?
Kolmivuotinen TOXTEST-tutkimushanke on edennyt loppusuoralle. Haastavana tavoitteena oli kehittää sisäympäristönäytteille soveltuva toksisuuden eli myrkyllisyyden arviointimenetelmä, jota voidaan hyödyntää homevaurion vakavuuden arvioinnissa. Tutkijaryhmä ei lupaa ”jokamiehen hometestiä” kaupan hyllylle, mutta edistysaskeleita näytteenottomenetelmiin ja toksisuuden arviointiin on näköpiirissä.

Lue lisää »
Kuntien korjausavustushakemukset luupin allaEduskunta myönsi kevään lisäbudjetissa vuoden 2012 aikana käynnistettäviin koulujen sekä sosiaali- ja terveyssektorin rakennusten korjaushankkeisiin 30 miljoonaa euroa lisärahaa. Siitä haettaville avustuksille asetettiin tiukat myöntöperusteet, joilla halutaan varmistaa korjaushankkeiden laatu ja onnistuminen. Hakemusten arviointia varten STM ja OKM perustivat valtakunnallisen nelihenkisen arviointiryhmän, joka käy nyt läpi hakemusten tulvaa.

Lue lisää »Terveellisen sisäilman asiantuntijat tiiviisti talkoissa mukanaSuomen Sisäilmakeskuksen tiimi on ollut alusta alkaen mukana monella talkootyömaalla. Yhteistyö talkookumppaneiden kanssa on koettu antoisaksi myös oman toiminnan kannalta.

Lue lisää »


Kosteus- ja hometietoa koko kansalle maan kattavalla koulutuskiertueella. Talkoiden, RKL:n ja Omakotiliiton yhteinen kiertue on startannut. Ammattilaisille sekä pientalojen omistajille, asukkaille, rakentajille ja remontoijille tarkoitettu kiertue jatkuu ensi vuoteen ja ulottuu lähes 30 paikkakunnalle. Tarkista syksyn aikataulu täältä – tule mukaan ja tuo naapurikin!

Mitä tapahtuu, kun Harjakainen ja Piisinen yhdistävät voimansa? Talkoot ulottuvat nyt myös kotisohville, kun Suomen tunnetuimmat rakennusmestarit aloittavat ennenäkemättömän remonttishown. Luvassa on 12 hulvatonta, asiatiedolla höystettyä jaksoa. Harjakaisen ja Piisisen talkoot MTV3-kanavalla lauantaisin 22.9. lähtien klo 17.15! Uusinnat lähetystä seuraavana maanantaina MTV3-kanavalla klo 14.00 ja MTV3 Maxilla klo 20.30.

Ohjeita homevaurion karkoitukseen 24h! Talkoiden verkkosivusto on uudistettu kansalaissivustoksi. Uusi, käyttäjälähtöinen ja visuaalinen hometalkoot.fi avautui 17.9. Tervetuloa kotikadulle klikkailemaan luotettavaa asiantuntijatietoa suoraan kunkin aikakauden talossa!
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoteen 2014 asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 020 610 100 (vaihde)