Tulosta
 

Marraskuu 2013

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 19
Tultiin, nähtiin ja voitettiin!

Viestintäväkemme SEK Publicista ilmoitti jokin aika sitten Kosteus- ja hometalkoot Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton järjestämään vuotuiseen viestintäkilpailuun (MTL Communications Awards). Marraskuisena iltana oli sitten Senaatintorin kupeessa upea gaalajuhla, jossa minulle vasta selvisi, miten merkittävästä asiasta oli kyse.

Lue pääkirjoitus
Talkooväki työmaakatsauksessa ja kunnan taloja kunnostamassa OulussaNeljäs työmaakokous keräsi talkooväen lokakuun lopussa kaksipäiväiseen tapaamiseen Ouluun. Tavoitteena oli löytää työkaluja etenkin kuntien rakennusten kosteus- ja homeongelman taltuttamiseen – kuinka kävi?

Lue lisää »

Energiatodistuksen koukerot haltuunSuLVIn koulutustarjonta rakennusalan ammattilaisille on erittäin laaja. Tarjolla on muun muassa perus- ja jatko-opinnot energiatodistuksen laadinnasta ja energiatehokkaasta korjausrakentamisesta.

Lue lisää »

eneuvonta.fi tarjoaa luotettavaa apua arjen energiapäätöksiinMotiva Oy yhdisti hajallaan olevan energianeuvonnan kaikille yhteiseen eneuvonta.fi -portaaliin. Valtakunnallisesti koordinoitu energianeuvonnan portaali kokoaa kuluttajia varten perusfaktat ja luotettavat linkkilistaukset energiatehokkaasta asumisesta, rakentamista ja remontoinnista sekä kulkemisen valinnoista.

Lue lisää »
Ensimmäinen Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto Takotek Oy:n TermotuotteelleTampereella Rakennusfysiikka 2013 seminaarissa 22.-24.10. jaettiin ensimmäisen kerran Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto. Voiton vei Takotek Oy:n kehittämä uusi, innovatiivinen Termotuote.

Lue lisää »

Miten tehdään energiatehokas remontti ilman kosteus- ja homevaurioita?Talkoot on aloittanut yhteistyön Pientalorakentamisen Kehittämiskeskuksen (PRKK) kanssa. Loppuvuoden aikana toteutetaan Kosteus- ja homeongelmien ennakointiin ja kosteusvaurioiden korjaamiseen ohjaava koulutuskiertue ympäri Suomea.

Lue lisää »
Kunnan talot kuntoon – Kuntaliitto mukana talkoissaKuntaliiton viisihenkisen talkootiimin tavoitteena on saada kunnan talot kuntoon ja homeongelmat historiaan. Kuntaliitto on muun muassa jalkauttanut asiantuntijansa kiertueelle jakamaan kuntapäättäjille tietoa kosteus- ja homeongelmista ja niiden ennaltaehkäisemisestä.

Lue lisää »

 
Tarvitsetko kättä pitempää?
Tietoa talkoiden julkaisemista materiaaleista on nyt koottu yhteen esitteeseen. Esitteitä voi jakaa vapaasti kaikissa aihepiiriin liittyvissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Kaikki talkoiden tuottamat materiaalit löytyvät talkoiden verkkosivuilta ja maksuttomia esitteitä voit pyytää Karoliinalta: karoliina.viitamaki@ymparisto.fi puh. 040 531 0365.

Läähätän ja läkähdyn - syksyn radiokampanja erottui. Kosteus- ja hometalkoot on syksyn kuluessa kuulunut myös radiossa. Eri kanavilla 21.10. alkaen kuultiin kolme erilaista radiomainosta: Home valtaa asunnon, Home hakee asuntoa ja Home aiheuttaa hengenahdistusta. Mikä oli sinun suosikkisi?

Tilaajan ohje sisäilmaongelman selvittämiseen asunto-osakeyhtiössä on ilmestynyt. Opas on tarkoitettu asunto-osakeyhtiön hallitukselle tai isännöinnille. Tilaajan ohje pitää sisällään sisäilmaongelman ratkaisemisen vaiheet, eri asiantuntijat ja heidän tehtävänsä sekä tilaajan, asukkaiden ja selvitysten tekijöiden vastuut. Oppaan voi tulostaa verkosta täältä.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoteen 2014 asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 020 610 100 (vaihde)