Tulosta
 

Helmikuu 2014

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 21
Niskalenkki homeongelmasta

Kosteus- ja hometalkoiden viides vuosi on pyörähtänyt käyntiin, vaikka alun perin työmaa piti sulkeutua viime vuoden loppuun mennessä. Vaatimuksia ja halua talkoiden jatkamiseen tuli kuitenkin niin monelta suunnalta, että työ jatkuu ainakin vuoden 2015 loppuun asti. Kiitos teidän ansiokkaan ja tuloksellisen työnne, hyvä talkooväki! Mitä työmailla on seuraavaksi luvassa.

Lue pääkirjoitus
Valtion myöntämien korjausavustusten jakamiselle tiukat laatuperusteetSTM:n ja OKM:n hallinnonalaan kuuluvien rakennusten korjaamiseen myönnettävien valtionavustusten jakamista ohjataan nyt entistä enemmän laatuperustein. Avustusten jaossa käytetään talkoissa kehitettyä arviointimallia. Tavoitteena on varmistaa korjaushankkeiden onnistuminen ja sisäilmaongelmien poistuminen. Tammikuun lopussa päättyneeseen määräaikaan mennessä avustushakemuksia tuli yhteensä lähes 220 kappaletta.

Lue lisää »

Siilinjärven kunta kyllästyi korjaamaan korjaamistaSiilinjärven rakennusvalvonta kyllästyi epäonnistuneisiin korjaushankkeisiin ja laati esimerkillisen ohjeen kuntotutkimuksia ja korjaussuunnitelmia varten. Taustalla on halu tervehdyttää alueen rakennuskantaa pitkällä tähtäimellä ja viranomaisena vahvasti koettu lakisääteinen velvollisuus edistää kuntotutkimusten ja korjaussuunnittelun laatua.

Lue lisää »
Lisää koulutuspaikkoja korjausrakentamiseenTarve korjausrakentamiselle ja huutava pula rakennusalan ammattilaisista saivat hallituksen lisäämään korjausrakentamisen koulutuksen aloituspaikkoja. Suunnitteilla on muun muassa rakennusarkkitehdin koulutukseen tähtäävän korkeakoulututkinnon henkiinherättäminen. Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopiossa on yksi harvoista alan koulutuspaikkoja tarjoavista koulutusyksiköistä.

Lue lisää »

Energiakorjaus.info ohjaa kodinkorjaajaa luotettavastiOulun rakennusvalvonnan ja ympäristöministeriön yhteishankkeena syntynyt sivusto opastaa selkeästi ja käytännönläheisesti peruskorjaukseen ryhtyvää energiatehokkaaseen korjaamiseen. Energiakorjaus.info -sivusto on suunnattu pientalojen ja kerrostalohuoneistojen omistajille, asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäsenille, isännöitsijöille sekä rakennusalan ammattilaisille.

Lue lisää »

Piisisen suositut videot också på svenska. Jorma Piisisen talkoille tekemä käytännönläheinen Kellarista katolle -videosarja on parhaillaan kääntäjän työpöydällä. Tietoa kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisystä saa siis pian myös toisella kotimaisella kielellämme. Ruotsiksi tekstitetyt videot ilmestyvät talkoiden verkkosivustolla ja YouTubessa kevään aikana.

Radiokampanja saa jatkoa. Lumihankien sulaessa radioista pärähtää talkoiden kevätkampanja, jolla aktivoidaan jälleen kuulijoita tarkkailemaan talojaan ja ohjataan kuulijat hakemaan lisätietoa verkkosivustolta.

Homekoira-yrittäjät ovat järjestäytyneet. Toimijat pyrkivät luomaan alalle kaivatun tasontarkastusjärjestelmän ja sitä varten käynnistetään pilottihanke. Hankkeesta lisää myöhemmin keväällä.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 020 610 100 (vaihde)