Tulosta
 

Kesäkuu 2014

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 24
Oho – oliko niitä sittenkin 180 000 enemmän?

Kesän kynnyksellä kuulimme Rakennustutkimus RTS:n toimesta, että meillä onkin lähes 200 000 kesämökkiä enemmän kuin luulimme. No, jos näin on, tarkoittaa se ainakin yhä useammalle puuhakkaampaa lomaa, sillä mökinomistajan hommathan eivät lopu koskaan. Vaikka me suomalaiset kesällä putkahdammekin sisäilmaputkesta pihalle, on raitista mökki-ilmaa talvellakin tavoittelevan syytä tuntea talonsa kellarista katolle.

Lue pääkirjoitus

OKE-hankkeen loppuraportti on valmistunut. Suomessa on lähes 1,1 miljoonaa omakotitaloa, joissa asuu yhteensä noin puolet suomalaisista. Lähes joka neljännessä omakotitalossa on kosteus- ja homevaurioita ja talojen huollon ja korjausten laiminlyönneistä aiheutuu vuosittain miljardiluokan kustannukset. Kosteus- ja hometalkoiden hankkeessa etsittiin omakotitalon omistajien avuksi uusia keinoja talojen säännölliseen huoltoon ja kunnon seuraamiseen. Tutustu OKE-hankkeen lopputuloksiin täällä.

Antti Mäkelä talkoomieheksi. OTM Antti Mäkelä on nimitetty ympäristöministeriöön ylitarkastajaksi. Hänen tehtävänään on koordinoida eduskunnan keväällä 2013 hyväksymän kosteus- ja homevaurioita ehkäisevän toimenpidelistan toteutusta eri tahojen välillä sekä valvoa rahoitettavia hankkeita. Seuraavassa uutiskirjeessä tutustumme talkoomies Anttiin ja siihen, mitä miehen työ käytännössä pitää sisällään.

Työn alla Homeopas kuntapäättäjille. Talkoiden, Kuntaliiton ja STM:n yhteistyönä on syntymässä kuntapäättäjille suunnattu opas kosteus- ja homeongelmista kuntien kiinteistöissä. Syksyllä ilmestyvä opas antaa keinot ongelmanratkaisuun osana kuntien toimitilastrategiaa.

Muista Korjausneuvojien vuosipäivät. Jo perinteeksi muodostuneet Korjausneuvojien vuosipäivät järjestetään 12.11.2014. Tarkempi ohjelma ja tilaisuutta koskevat tiedot julkaistaan syksyllä.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 020 610 100 (vaihde)