Tulosta
 

Joulukuu 2014

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 27
Kohti uusia työmaita

Kosteus- ja hometalkoiden työmaa avattiin melko tarkalleen viisi vuotta sitten valtioneuvoston päätöksellä. Tuosta käynnistyi ainutlaatuinen ohjelma, joka on tempaissut mukaansa kansalaiset, asiantuntijat, päättäjät ja eri toimijat yhteiskunnan kaikilta alueilta ja tasoilta. Näiden vuosien aikana olemme yhdessä potkaisseet liikkeelle isomman muutoksen, kuin talkoopäällikkönä uskalsin toivoakaan.

Lue pääkirjoitus


Kuudes talkoovuosi käyntiin
Kosteus- ja hometalkoot on yksi keskeisistä eduskunnan toukokuussa 2013 päättämistä lausumista, joilla pyritään ratkaisemaan rakennusten kosteus- ja homeongelma Suomessa. Vuonna 2009 käynnistynyt talkootyö on edennyt ripeästi ja tuloksellisesti, eikä vähiten innostuneen ja osaavan talkoopäällikön ansiosta.

Lue lisää »


Talkootapaaminen suunnitteilla! Monet talkoolaiset ovat kyselleet, milloin kokoonnumme jälleen työmaakatsaukseen. Nyt se on alustavasti suunnitteilla loppukeväälle ja paikaksi kaavailtu Jyväskylää. Lisätietoa seuraavassa uutiskirjeessä.

THL:n sivuilla kattava sisäilma- ja hometietopaketti
. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen ympäristöterveys-osiosta löytyy laajasti luotettavaa tietoa sisäilmasta, homevaurioiden tunnistamisesta, terveyshaitoista ja korjaamisesta sekä lisäksi käytännön työkaluja, kuten oirekyselylomakkeet kouluille.

Täsmäiskut työmaille. Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän rakennusvalvonnat tekivät syyskuussa rakennustyömaille kosteudenhallintaan keskittyneitä yllätystarkastuksia. Yhteensä käytiin 206 kohteessa, joista 27:ssä jouduttiin antamaan joko kirjallinen määräys tai huomautus asioiden kuntoon saattamiseksi. Helsingin rakennusvalvonta tarkasti 127 työmaata ja puutteita havaittiin etenkin asentamista odottavien rakennusosien suojaamisessa.

Sisäilmastoseminaari maaliskuussa Helsingissä. Sisäilmayhdistyksen järjestyksessä 30. Sisäilmastoseminaari järjestetään 11.3.2015 Helsingin Messukeskuksen kongressialueella. Lisätietoa Sisäilmayhdistyksen sivuilta.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 02952 50000 (vaihde)