Tulosta
 

Koulutusmateriaali kosteus- ja homekorjaustyömaiden työnjohtajille ja valvojille

 
  Kuva: YHA Kuvapankki
Talkoomies, RI Pera Heikkinen on toiminut nokkamiehenä hankkeessa, joka kokoaa yhteen kattavan tietopaketin kosteus- ja homevauriotyömaiden valvojille ja työnjohtajille. Yhteistyössä RIL:in ja RKL:n kanssa syntyvä materiaali pureutuu etenkin käytännön tekijän näkökulmaan.

”Aihepiiristä löytyy jopa satoja oppaita, kirjoja, ohjeita ja artikkeleita. Ongelma on, että useimmat niistä eivät tarkastele kosteus- ja homevauriotyömaan erityispiirteitä käytännön näkökulmasta ja jäävät siksi helposti kokonaan sisäistämättä. Nyt työn alla oleva materiaali on mahdollisimman käytännönläheinen ja visuaalinen, ja sitä on testattu matkan varrella jatkuvasti alan ammattilaisilla ja opiskelijoilla”, Pera Heikkinen kertoo.

”Opetusmateriaalin pääkohderyhmä ovat kosteus- ja homevauriotyömaiden valvojat ja työnjohtajat, mutta se soveltuu hyvin myös rakennuttajakonsulteille”, Pera Heikkinen kertoo. Heikkinen lupaa materiaalin ydinosan valmistuvan talkoiden toukokuun työmaakokoukseen mennessä, missä hän on esittelemässä opetusaineistoa paikan päällä.

”Hometalkoissa on tehty myös riskirakenteiden korjausmallit, mutta niitä on vielä työstettävä eteenpäin ja pilottikurssin pohjalta tehtävä myös lisää”, Heikkinen viitoittaa tulevaa.

Työnimellä KOHO-kurssi sisältää arviolta 50 lähiopetustuntia sekä harjoitustyön kosteus- ja homevauriotyömaan hankesuunnittelusta ja toteutuksesta. Opetuspakettiin kuuluvat seuraavat osiot:
  1. KOHO-korjaushankkeen suunnittelu, hankeasiakirjat, urakkaohjelma ja -liitteet sekä sopimukset
  2. KOHO-työmaan johtaminen
  3. Rakennusfysiikan perusteet
  4. Riskirakenteiden rakennusfysikaalinen toiminta
  5. Tyypilliset virheet kosteus- ja homekorjauksissa
  6. Käytännön mikrobiologia (Teija Meklin, Mikrobioni Oy)
  7. Sisäilmaongelmat ja niiden oireet (Jukka Pekka Kärki, Sisäilmatalo Kärki Oy)
  8. KOHO- työmaan suojaukset , henkilöstö ja ympäristö (Jukka Pekka Kärki, Sisäilmatalo Kärki Oy)
Lisätietoja:
Pera Heikkinen
Puh. +358 440 277 722
pera.heikkinen@savoraoy.com

Takaisin etusivulle