Tulosta
 

Toukokuu 2015

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 30
Tervehdys talkooväki!

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Hallitusneuvottelut ovat käynnissä ja julkisuudessa keskustellaan tiiviisti Suomen suunnasta ja taloudesta. Tuleva hallitus linjaa budjetissaan aikanaan myös Kosteus- ja hometalkoiden tulevaisuutta. Itse olen suuren haasteen edessä aloitettuani toukokuun alussa Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkönä. Tartun toimeen luottavaisin mielin, sillä talkoissa on tehty loistavaa työtä ja toivon ja uskon, että talkoolaiset ovat edelleen sankoin joukoin mukana työssä terveiden talojen puolesta.

Lue talkoopäällikkö Katja Outisen pääkirjoitus
Hometalkoot.fi kasvoi kerrostalon mitallaLukuisissa maamme kerrostaloista on kosteus- ja homevaurioihin liittyvää korjaustarvetta. Kosteusvaurio jää osakkaalta usein tunnistamatta ja tulee taloyhtiön tietoon vasta, kun vaurio on jo pitkällä. Hometalkoot.fi -palvelun uusi osio tarjoaa käytännönläheistä tietoa kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen nyt myös kerrostaloissa.

Lue lisää »

AsTe ry:n infopuhelin soi tuhansia kertoja vuodessaAsumisterveysliitto AsTe ry on tarjonnut jo yli 20 vuoden ajan tietoa ja neuvontaa asumisterveysasioissa. Heinolassa majaa pitävän yhdistyksen tiloissa työskentelee kolme kokopäiväistä asiantuntijaa tukenaan parinkymmenen vapaaehtoisen verkosto eri puolilla Suomea. Puhelin, sähköposti ja netti tuovat AsTe ry:lle lähes 10 000 yhteydenottoa vuosittain.

Lue lisää
Talkoot tuttu kunnissa – lisäoppi sisäilmaongelmien hoitoon tervetulluttaTalkoiden teettämän tuoreen kyselyn mukaan kuntien kiinteistöistä vastaavat kokevat olevansa hyvin perillä kysymyksistä, jotka liittyvät sisäilmaongelmiin sekä kosteus- ja homevaurioihin. Lisäoppi etenkin korjaussuunnittelusta sekä tutkimusmenetelmistä on kuitenkin tervetullutta. Talkoiden tuottamista työkaluista ja materiaaleista on saatu hyötyä.

Lue lisääUusi talkoopäällikkömme Katja OutinenKosteus- ja hometalkoiden uudeksi ohjelmapäälliköksi on nimitetty yli-insinööri Katja Outinen ympäristöministeriöstä. Katja aloitti työt uudessa pestissään toukokuun alussa ja tapaa talkooväen tuoreeltaan Jyväskylän työmaakokouksessa. Lue lisää


Tapaamisiin Jyväskylässä pikimmiten! Ennätysjoukko talkooväkeä osallistuu ensi viikolla Jyväskylässä pidettävään työmaakokoukseen – tervetuloa kaikki! Teemana ovat alan uudistuvat säädökset ja niiden jalkauttaminen käytännön työmaille. Tunnelmapaloja talkootapaamisesta seuraavassa uutiskirjeessä.

Suunnittelija- ja työnjohtajapätevyyksien uudet asetukset ja ohjeet – road show starttaa!

Suomen LVI-liiton ja Suomen rakennusinsinöörien liitto RIL:in yhteinen seminaarikiertue ulottuu viidelle paikkakunnalle ja tarjoaa tuoretta tietoa siitä, miten uudet asetukset ja ohjeet vaikuttavat vaativuusluokitukseen, kelpoisuuden määrittelemiseen ja pätevyyksien hakuprosessiin. Lisätietoja RILin sivuilta.

Tuoretta tietoa asuinrakennusten korjaustarpeesta. Kiinteistöliiton teettämä tutkimus kertoo, että vuosina 2016-2025 asuinrakennusten vuotuinen tekninen korjaustarve on keskimäärin 3,5 miljardia euroa eli reaalisesti noin 10 % enemmän kuin vuosina 2006-2015. Tästä noin 90 % on myös taloudellisesti perusteltua korjata. Tutustu tutkimukseen Kiinteistöliiton sivuilla.

STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 02952 50000 (vaihde)