Tulosta
 

Kesäkuu 2015

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 31
Urakointia kabineteissa ja työmailla

Kesällä eletään rakentamisen ja korjaamisen sesonkia niin pienillä kuin suurillakin työmailla. Uusi hallituksemme urakoi omalla työmaallaan jo toukokuussa ja tuloksena oli hallitusohjelma, josta löytyy myös monia talkoiden kannalta kiinnostavia kirjauksia.

Lue pääkirjoitus
Talkooväki koolla JyväskylässäJärjestyksessä viides talkoiden työmaakokous keräsi ennätysmäärän osallistujia Jyväskylään toukokuun lopulla. Tiiviin kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa pureuduttiin etenkin tuoreisiin laki- ja asetusmuutoksiin. Päiviin mahtui myös tutustuminen paikalliseen korjauskohteeseen ja tuttuun tapaan vilkasta keskustelua.

Lue lisää »
Ohje rakennusvalvonnan ja asiakkaan avuksi korjaushankkeisiinRakennusvalvonnalla on paitsi lakisääteinen velvollisuus, myös monesti hyödyntämätön mahdollisuus vaikuttaa rakennusten turvallisuuteen ja käyttäjien terveyteen. Korjaamisen ohjaus- ja lupakäytännöt poikkeavat kuitenkin varsin paljon toisistaan eri puolilla Suomea. Nyt ohjauksen tueksi on saatu uutta lainsäädäntöä maankäyttö- ja rakennuslain sekä asetuksen uudistuksen myötä. Talkoohankkeessa rakennusvalvonnoille ja niiden asiakkaille laaditaan ohje uusien säädösten soveltamiseen ja käytäntöjen yhdenmukaistamiseen.

Lue lisää


Cygnaeus-talon saneerauksessa laatu ja asenne keskiössä

 
Jyväskylän keskustassa sijaitseva ns. Wanha Lääni -virastotalo koki muutama vuosi sitten perusteellisen saneerauksen. 1970-luvun loppupuolella valmistunutta rakennusta oli remontoitu muutamaan otteeseen aiemminkin, mutta nyt Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima rakennus korjattiin uudella otteella vastaamaan modernin toimistotyön vaatimuksia. Samalla myös nimi muuttui Cygnaeus-taloksi. Lue lisää


Kunnan talot kuntoon! Kosteus- ja hometalkoot valmistelee yhteistyössä Kuntaliiton kanssa kuntapäättäjille suunnattua tietoiskukiertuetta ensi syksynä. Talkoiden asiantuntijoiden vetämät napakat tietoiskut ja Päättäjän homeopas auttavat kuntavaikuttajia tekemään viisaita päätöksiä rakennuskannan tervehdyttämiseksi ja arvon säilyttämiseksi. Kiinnostuitko? Lisätietoa ja ennakkovaraukset Karoliina Viitamäeltä, karoliina.viitamaki@ymparisto.fi.

Huomio juuri Sinä
rakentaja, alan opiskelija tai rakennushankkeeseen ryhtyvä: RKL:n ja talkoiden tuottamat videot työmaan suojauksesta voivat säästää sinulle pitkän pennin ja paljon turhaa työtä. Videot ovat jatkoa aiemmille, suuren suosion saaneille koulutuksille. Katso, opi ja välty murheilta! http://rakennustaito.fi/rakentaja-suojaa-oikein/

Talkoiden työmaakonttori on kesätauolla 13.7. - 4.8. Aurinkoista kesää!

STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 02952 50000 (vaihde)