Tulosta
 

Syyskuu 2015

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 32
Kohti terveitä taloja

Talkoiden työmailla on ahkeroitu kohta kaksi vuotta pitempään kuin alun perin oli suunnitelmissa.  Eri tahoilta tulleet vaatimukset talkoiden jatkosta sekä talkooväen yhteinen halu tehdä vielä enemmän ja paremmin kuin ennakkoon meiltä odotettiin ovat poikineet lisävuosia tälle Suomen suurimmalle työmaalle. Vaikka talkoot ympäristöministeriön koordinoimana ohjelmana on päättymässä, on tärkeää jatkaa eri tahoilla hyvää työtä ja sen myötä saavutettujen tulosten viemistä arkeen ja käytännöiksi.

Lue pääkirjoitus
Paljonko ennakoiva korjaaminen säästää?Kosteus- ja hometalkoiden Korjaa ajoissa ja säästä -tutkimushanke selvittää, kuinka paljon kustannuksia voidaan säästää, mikäli rakennusten korjaustoimet aloitetaan ajoissa ennen rakennusosien vaurioitumista. Alkuvuodesta valmistuvan tutkimuksen tuloksista hyötyvät kiinteistönomistajat sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Lue lisää »

Kunnan talot kuntoon
Talkoiden tietoiskusarja kuntapäättäjilleKosteus- ja hometalkoot tarjoaa tänä syksynä kuntapäättäjille suunnatuissa tietoiskussa käytännönläheistä tietoa kosteus- ja homeongelmien ratkaisemiseksi. Maksuttoman, noin puoli tuntia kestävän tietoiskun voi varata esimerkiksi kunnanvaltuuston kokouksen alkuun. Asiantuntijat kiertävät kysynnän mukaan eri puolilla Suomea.

Lue lisää »
RALA uskoo avoimuuteen ja läpinäkyvyyteenRakentamisen Laatu RALA ry:n tavoitteena on parantaa rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä. RALA:ssa uskotaan, että edellytykset paranevat muun muassa avoimuutta lisäämällä. Kiinteistö- ja rakennusalan järjestöjen perustaman RALA:n uusin työkalu on julkinen projektipalaute, jota on julkaistu toukokuusta lähtien.

Lue lisää

Syksy pullollaan alan koulutuksia ja tapahtumia!Kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisystä sekä hyvästä sisäilmasta kiinnostuneille riittää tänä syksynä tarjontaa. Tuleviin kuukausiin mahtuu lukuisia tapahtumia ja koulutuksia niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Tässä poimintoja tulevasta – seuraa myös talkoiden koulutuskalenteria.

Lue lisääKosteus- ja hometalkoot onnittelee pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan, 80 vuotta täyttävää markkinointiviestintätoimisto SEKiä.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 02952 50000 (vaihde)