Tulosta
 

Joulukuu 2015

Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 34
Talkootyömaa joulukuntoon

Kaikenlaisissa projekteissa, myös rakennustyömaalla, tulee vaihe, kun on aika kerätä työkalut paikoilleen ja arvioida työn tuloksia. Talkoissa olemme nyt tulleet siihen pisteeseen ja tämän vuotinen joulusiivousurakka on tavallistakin mittavampi.

Lue pääkirjoitus
STM:n rakennusterveysohjelma jatkaa ja laajentaa talkoiden työtäSosiaali- ja terveysministeriö käynnistää kolmivuotisen rakennusterveysohjelman. Ohjelma on osa hallituksen kärkihanketta, jolla edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta. Rakennusterveysohjelma on talkooväelle ilouutinen, sillä sen suojissa jatketaan työtä terveiden talojen puolesta myös seuraavat kolme vuotta.

Lue lisää »

Talkoissa luodut työkalut Hengitysliiton huomaanTalkootyömaata aletaan pikkuhiljaa paketoida toimenpideohjelman päättyessä. Talkoissa rakennetut materiaalit ja hometalkoot.fi -verkkosivusto säilyvät kuitenkin edelleen kaikkien saatavilla työkalupakin ylläpidon siirtyessä vuodenvaihteessa Hengitysliiton vastuulle.

Lue lisää »
Mitä saavutimme yhdessä?Talkoiden tuloksellisuutta on vuosien varrella mitattu säännöllisesti. Marraskuun lopulla valmistui neljäs ja viimeinen, talkoiden tulokset paketoiva loppuarviointi. Rambollin tekemässä arvioinnissa keskityttiin erityisesti ohjelman päätösvaiheeseen ja sen kokonaisvaikutusten arviointiin. Arvioinnin mukaan talkoot onnistui tehtävässään erinomaisesti suhteessa käytössään olleisiin resursseihin.

Lue lisääTehopakkaus siirtyy työmaalta toiselleKosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikön oikea käsi, kaikille tuttu Karoliina Viitamäki, on tehnyt viimeiset kuusi vuotta hiki hatussa töitä Suomen suurimmalla työmaalla. Nyt työt on tällä työmaalla tehty ja on aika kerätä työkalut pakkiin. Karoliina siirtyy työmaalta toiselle ja vetää uudet saappaat jalkaan vuodenvaihteen jälkeen.

Lue lisää

Talkoiden uutiskirje jatkaa ilmestymistään vielä ensi vuonna. Talkootyömaan paketointiuutiset kolahtaa sähköpostilaatikoihin seuraavan kerran helmikuun alussa.Talkoiden oppaita päivitetty! Lukuisat talkoissa tuotetut materiaalit, oppaat ja ohjeet on päivitetty syksyn aikana vastaamaan uudistuneita säädöksiä. Kokoelma täydentyy alkuvuoden aikana. Kaikki materiaalit ovat vapaasti saatavilla osoitteessa www.hometalkoot.fi -> Muut oppaat.

Työmaakonttorin miehitys muuttuu toimenpideohjelman päättyessä. Karoliina Viitamäen sijaan yhteyshenkilö talkooasioissa ympäristöministeriössä on jatkossa Katja Outinen. Katja jatkaa omassa tehtävässään yli-insinöörinä Rakennukset ja rakentaminen –yksikössä rakennetun ympäristön osastolla vastaten samalla talkoiden päätösvaiheen läpiviennistä ensi vuoden aikana. Katjan yhteystiedot: katja.outinen@ymparisto.fi, puh. 0295 250 217. Viestintäasioissa voit edelleen olla yhteydessä myös SEKiin, Aija Kaijärvi, aija.kaijarvi@sek.fi, puh. 040 709 8483.

Muutoksia talkoiden verkkonäkyvyyteen. Talkoiden päättyminen tuo muutoksia myös läsnäoloon verkossa. Kaikki talkoisiin liittyvä materiaali, oppaat ym. aineistot löytyvät edelleen www.hometalkoot.fi -sivustolta, jota ylläpitää Hengitysliitto. Tietoa kosteus- ja homevaurioista sekä sisäilmasta löytyy Hengitysliiton lisäksi myös mm. THL:n, TTL:n sekä STM:n sivuilta. Talkoiden uutissivustoa ei enää päivitetä ja Facebook sivusto suljetaan vuodenvaihteessa.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin.

Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Aleksanterinkatu 7, 00100
Helsinki
Puh. 02952 50000 (vaihde)