Tulosta
 


Kosteus- ja hometalkoiden uutiskirje nro. 7
Talkootyö näkyy, kuuluu ja vaikuttaa

Toinen talkoovuosi on pian takana. Vauhtia on riittänyt, mutta vaaralliset tilanteet ovat onneksi jääneet vähiin. Saavutuksia on sen sijaan tukeva nippu – kiitos teidän, hyvä talkooväki!

Lue pääkirjoitus.
STOP HOMEELLE!
Kosteus- ja hometalkoot on viisivuotinen valtakunnallinen ohjelma, joka tarttuu järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan ongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia haittoja ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Jättityömaata koordinoi ympäristöministeriö ja talkoot jatkuvat vuoteen 2014 asti. Mukana on jo satoja asiantuntijoita sekä kymmeniä toimijoita ministeriöistä yrityksiin ja oppilaitoksista järjestöihin. Uutiskirje Maili talkoisiin kertoo talkoiden tuoreimmat kuulumiset - tervetuloa mukaan!

Talkoot kartoitti omakotitalon omistajien huoltointoaKosteus- ja hometalkoot teetti marraskuussa kyselytutkimuksen, jolla kartoitettiin omakotitalojen huolto- ja kuntotarkastuskäytäntöjä Suomessa. Tutkimus on osa aiemmin käynnistynyttä OKE-hanketta, jossa selvitetään, miten omakotitalojen omistajat saataisiin entistä paremmin seuraamaan talojensa kuntoa, tekemään tarvittavat huoltotoimet säännöllisesti ja korjaamaan vanhentuneet rakennusosat ajoissa.
Lue lisää »

KAS-lomake korjaushankkeen avuksi
Kosteus- ja hometalkoissa on kehitteillä käytännöllinen arviointi- ja seurantalomake korjaushankkeen tueksi. KAS-lomake kokoaa hankkeen tiedot yhteen paikkaan ja varmistaa, että kaikki osa-alueet tulevat huomioiduksi. KAS soveltuu käytettäväksi kaikissa korjaushankkeissa ja yleiskielisenä se antaa kattavasti tietoa myös muille kuin rakennusalan ammattilaisille.  Lue lisää »
Kaikki viestinnän keinot ja kanavat käyttöönJoulukuun alussa talkookumppaneiden viestintäväki kokoontui yhteen vaihtamaan tietoa ja ajatuksia vaikuttamisen keinoista ja kanavista. Mukana oli tusinan verran viestinnän ammattilaisia, joiden työpanos talkoiden onnistumisen kannalta on erityisen tärkeä.
Lue lisää »

Terveystarkastajille valmisteilla ohjeistus piilevien kosteusvaurioiden aiheuttamien terveyshaittojen selvittämiseen
Itä-Suomen yliopiston alaisessa koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa osana rakennusterveysasiantuntijakoulutusta valmistellaan terveystarkastajille työkalua rakenteissa olevien piilovaurioiden aiheuttamien terveyshaittojen selvittämiseen.
Lue lisää »


Bongasitko talkoovinkit paikallislehdestäsi? Kosteus- ja hometalkoot julkaisee yhteistyössä Hengitysliiton korjausneuvonnan kanssa lehdistön vapaaseen käyttöön käytännönläheistä artikkelisarjaa, jossa neuvotaan omakotitalonomistajia talojensa huollossa. Kosteus- ja homevaurioita voi yksinkertaisin keinoin ja tehokkaasti ehkäistä hyvällä kiinteistönpidolla ja kunnon seurannalla. Hyödyt ovat moninaiset niin lompakolle kuin terveydellekin. Noin kerran kuussa ilmestyvät jutut ovat toimitusten vapaasti julkaistavissa ja jos huomaat sellaisen omassa paikallislehdessäsi, kuulemme siitä mielellään! Toiveita ja ehdotuksia aiheista voi lähettää aija.kaijarvi(at)sekpublic.fi.

Sisäilmapaja 3 pidettiin Forssassa 16.-17.11.2011. Sisäilmayhdistyksen, Forssan kaupungin, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän ja LounaPlussan järjestämään Sisäilmapaja 3 -seminaariin osallistui lähes 300 sisäilma-alan asiantuntijaa eri sektoreilta. Seminaarin esitelmiin voi tutustua Sisäilmayhdistyksen kotisivuilla. Sisäilmapaja 4 järjestetään Vaasassa 14.-15.11.2012. Tilaisuus on ensimmäisen kerran kaksikielinen.

Talkoissa on valmistumassa lukuisia hankkeita, selvityksiä ja työkaluja vuodenvaihteen tienoilla. Parhaimmillaan talkoissa on ollut käynnissä lähes 30 hanketta yhtä aikaa ja niiden tuloksena on jo syntynyt monia käyttökelpoisia työkaluja, kuten siivousohje homekorjauskohteisiin. Seuraavassa uutiskirjeessä asiaa mm. tilaajaohjeesta sekä oppimateriaalista kosteus- ja homevauriokorjaajille. Tutustu valmistuneisiin hankkeisiin täällä.


Ympäristöministeriö
PL 35, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite: Kasarmikatu 25, 00130 Helsinki
Puh. 020 610 100 (vaihde)